Oefentherapie Cesar Lelystad
Wie zijn wij
Oefentherapie
Indicaties
Specialisaties
Vergoeding
Actueel
Downloads
Contact

Oefentherapie

Wat is oefentherapie Cesar?


Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode, gericht op het opheffen en voorkomen van klachten als gevolg van een onjuist houdings– en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.


Een oefentherapeut Cesar gaat terug naar de bron van de klacht. Door de oorzaak van de klacht aan te pakken wordt u zich bewust van wat uw klachten veroorzaakt. Er ontstaat hierdoor begrip voor de reactie van uw lichaam op pijn, (over) belasting en spanningen. Uw oefentherapeut begeleidt u in het aanleren van een gezondere houding waarbij aandacht wordt besteed aan het herstel van de balans in het lichaam. Zo leert u hoe u zelf met uw klachten kunt omgaan en hoe u kunt voorkomen dat uw klachten terugkeren.


Na de uitgebreide intake en het onderzoek stelt u samen met uw oefentherapeut een behandelplan op, welke is afgestemd op uw hulpvraag. Dat betekent dat u oefeningen en houdings– en bewegingsadviezen krijgt, die u kunt toepassen in uw dagelijks leven. Zowel de werkomgeving, uw thuissituatie als uw hobby's en het sporten komen aan de orde. Door de adviezen van uw oefentherapeut toe te passen, leert u zonder overbelasting te bewegen. Zo kunt u weer optimaal functioneren tijdens al uw dagelijkse activiteiten.

  

Onze wachtkamer is uiteraard rookvrij en met de

lift te bereiken!  (foto locatie Jol 37-18)

We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Het doel van oefentherapie Cesar is het aanleren van een gezond beweeggedrag en u bewust maken van uw beweeggedrag. Daarom wordt er niet alleen naar de klacht gekeken maar naar de gehele lichaamshouding. Ook wordt er gekeken naar de manier van bewegen tijdens dagelijkse activiteiten. Tijdens de behandeling worden er oefeningen gedaan om eventuele klachten te verminderen en u leert zelf hoe u gezonder kunt bewegen en functioneren in uw dagelijks leven. Hierdoor kunnen klachten verdwijnen, verminderen en/of voorkomen worden uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden.
Oefentherapie Cesar


Lelystad


  


Gezondheidscentrum   “JOL”

Jol 37-18

8243 HP Lelystad

0320 257458


Locatie  "Botter"

Botter 44-11  8243 JE Lelystad

Tel. 06-42283003